<< zpět

Profil společnosti

Finálním výrobkem provozu je za studena tažená ocel kruhového, čtvercového a šestihranného průřezu v rozměrové řadě od 5 do 65 mm v toleranci h9 – h11.  Výroba probíhá způsobem ze svitků do tyčí a z tyčí do tyčí dle normy ČSN EN 10277, 10278.

Tažírna oceli začala psát svoji historii v roce 1995, kdy vznikla jako samostatná společnost FERROMORAVIA, s.r.o. V roce 2003 se začlenila jako 100% dceřiná společnost do společnosti TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY, a. s., největší české huti s domácím kapitálem, která vyrábí nejvíce oceli v České republice. Tímto spojením došlo k prodloužení výrobkového řetězce, kdy na výrobu válcovaného materiálu navázala další technologická operace, a to tažení válcovaného materiálu za studena. V roce 2010 došlo k fúzi společnosti FERROMORAVIA, s.r.o. do společnosti TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY, a. s. a Tažírna oceli se stala jedním z provozů firem ve skupině Třinecké železárny – Moravia Steel.

Ve svém historickém vývoji prošla Tažírna oceli obrovskou proměnou. Z malé firmy se stala jedním z nejmodernějších výrobců tažené oceli ve střední Evropě. Provoz zaměstnává 240 lidí, kteří pracují v jednom až třísměnném provozu na moderních kombinovaných tažných strojích nebo tažných linkách. Výrobky provozu jsou certifikovány dle mezinárodní normy EN ISO 9001:2015 a normy IATF 16949:2016 pro dodávky do automobilového průmyslu, který patří mezi nejnáročnější zákazníky.

Výrobky Tažírny oceli nachází uplatnění v automobilovém průmyslu, ale také ve strojírenství, při výrobě šroubů, nábytku a závitových tyčí. Drtivá většina produkce směřuje do zahraničí, a to až 70 %. Kapacita výroby se ročně pohybuje okolo 90 000 tun výrobků.